Populárnímu grilování se nemusíte věnovat jenom během hezkého letního počasí. I když přijdou chladnější dny, stále existuje možnost využít domácí prostředí. Stačí mít k dispozici vhodné pomůcky.
Způsoby domácího grilování
Dnešní kuchyňské vybavení zvládne dobře různé úpravy jídel. Nedáte dopustit na grilovačku? Využívejte třeba litinové nádobí, protože umí velice dobře akumulovat teplo a zajistíte tak rovnoměrné pečení. Co nikdy nezklame? Připravenou zeleninu stačí ohřát v troubě nebo zamrazit. Takto máte vždy něco dobrého v zásobě. Lilek nakrájejte na kolečka, osolte a nechte z něho vytéct tekutinu. Zbytek vody pak vytlačte. Lilkové kousky pokapejte olivovým olejem. Na sporáku orestujte kousky červené papriky. Udělejte kolečka z červené cibule a cukety. Zeleninu promíchejte s trochou soli, mletého pepře, olejem a bylinkami. Vše vložte do rozpálené grilovací pánve a často otáčejte, abyste získali mřížkovaný vzor.
Skvěle připravené maso
Ať už si chcete pochutnat na zelenině, masu, rybách nebo sýrech, nejlépe uděláte, když se podíváte po vhodných a vyzkoušených receptech. Jen tak okusíte zcela jedinečné pokrmy. Velkou práci odvedou speciální koření a omáčky, které seženete hotové. Délka marinování masa se odvíjí podle druhu. Nejkratší čas stačí kuřecímu (hodina), dvě hodiny vyžaduje vepřové a celý den bude nejlepší pro hovězí. Určitě se všem zavděčíte, pokud použijete třeba univerzální grilovací koření. Don Marcos BBQ Booster zaručí, že můžete klidně zapomenout na míchání ideální kombinace, protože už to někdo jiný udělal za vás. Maso se během grilovacího procesu nikdy nepropichuje vidličkou. Doba závisí na tloušťce – obecně platí, že každý centimetr na výšku potřebuje dvě minuty přípravy. Otáčení provádějte pouze jednou a použijte kleště. Při propíchnutí byste zbytečně přišli o šťávu.